۰۲۵-۳۷۷۴۶۴۴۸ info@drrafighi.com

۱۷ نکته تغذیه در ماه مبارک رمضان که باید بدانید!

روزه گرفتن سبب می شود که دستگاه گوارش به مدت ۱ ماه استراحت کنند و نیروی تازه ای بگیرد و ذخایر چربی مضر به خصوص در ناحیه شکم کاهش پیدا کند و سموم بدن دفع شود.

دلیل ماه رمضان می تواند بهترین زمان برای کاهش وزن و لاغری باشد. فلسفه روزه داری در ماه رمضان به فرهنگ کم خوری و افزایش عبادت اشاره دارد، اما برخلاف این اصل، افراد زیادی با یک باور غلط برای تامین انرژی لازم در طی روز، در وعده های غذایی خود غذاهای سنگین و پرکالری استفاده می کنند و در آخر ماه با ۴ الی ۵ کیلو افزایش وزن مواجه می شوند.

اگر می خواهید در کلینیک دکتر رفیقی با روزه داری در ماه رمضان کاهش وزن یابید بهتر است نکاتی را رعایت کنید:
.
۱- در وعده افطار و سحر میوه و سبزیجات تازه مصرف کنید زیرا این مواد غذایی سرشار از فیبر هستند و باعث احساس سیری بیشتر در طی روز می شوند همچنین آب و ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کنند.

۲- سالاد خیار و گوجه فرنگی را با افزودن کمی هویج، جوانه گندم، عدس و ماش می توان به عنوان سحری مصرف نمود و بهترین سبزی که دارای آب بسیار بالایی است کاهومی باشد که مانع از ابتلای روزه داران به یبوست می شود.

۳- مصرف غذاهای سالم در سحری :در وعده سحر غذاهای سرخ شده، پرچرب و شیرین نخورید و همراه غذای خود سالاد و میوه مصرف کنید زیرا این مواد در کاهش احساس گرسنگی و تشنگی بسیار موثر است.اگر در سحر به خوردن غذا میل ندارید، توصیه این است که یک مقدار آب، شیر و مانند آن استفاده شود تا بدن در طول روز دچار خشکی و کم آبی نشود.

۴- حتما سحری میل کنید : این وعده هرگز نباید فراموش شود، زیرا با حذف سحری در طول روز دچار افت قند خون، کاهش تمرکز و پایین آمدن توان کاری خواهید شد ، حذف وعده سحر باعث می شود دریافت پروتئین در طول روز کاهش پیدا کرده و به مرور زمان عضلات برای تامین سوخت مورد نیاز بدن شروع به سوختن کنند و سوخت و ساز یا متابولیسم پایه بدن شما پایین بیاید و در نتیجه روند کاهش وزنتان مختل شود، حذف سحری منجر به میل زیاد فرد به شیرینی جات می شود و در قبال آن افزایش وزن را در پیش خواهد داشت.

۵- هوس غذاهای سرخ کرده و پرچرب نکنید : زمان گرسنگی ممکن است سریعا هوس غذاهای سرخ کرده و پرچرب نمایید که اگر این غذاها بیش از حد خورده شوند باعث افزایش وزنتان می شوند.

۶- روزه خود را با غذاهایی باز کنید که فیبر و پروتئین بالایی دارند : این مواد سبب تعادل قند خونتان و رفع گرسنگی و جلوگیری از پرخوری می شود.

۷- بهترین رژیم برای افطار رژیم حاوی مایعات و قندهای ساده قابل جذب است : در زمان افطار قند خون در پایین ترین حد خود قرار می گیرد به همین دلیل توصیه می شود شروع افطاری با خرما، آب گرم یا چای کمرنگ، شیر و امثال آن باشد.

۸- در وعده افطار یکباره حجم زیادی از غذا یا مایعات وارد معده نکنید : این کار سبب بروز سوءهاضمه می شود، افطار را می توان با خوراکی های سبک مانند نان، پنیر، سبزی، گردوو… شروع کنید .

۹- هنگام افطار از خوردن نوشابه های گازدار و… جدا جلوگیری شود.

۱۰- از مصرف خوراکی هایی، چون حلوا، حلیم و شیرینی های غیر ارگانیک اجتناب کنید : این خوراکی ها در ماه رمضان رواج پیدا می کنند و ولع به خوردن را در افراد به وجود می آورد؛ بنابراین به جای این غذاها با مصرف قندهای ساده، مواد نشاسته ای ومواد فیبردار در ماه رمضان علاوه بر حفظ سلامت، از جذب قندهای مضر و چربی های زیادی به بدن جلوگیری کرده و حس سیری طولانی مدت را در بدن ایجاد می کنند.

۱۱- صرف افطار را به تعویق نیاندازید : افطار باید در اولین فرصت ممکن صورت گیرد تا تداخلی با زمان شام خوردن پیش نیاید. در بخش قبلی ورزش و تناسب اندام نمناک اشاره کردیم که فاصله زمانی افطار و شام باید آنقدر باشد که در موقع صرف شام غذای هضم نشده در معده نباشد. زمان شام خوردن هم باید طوری برنامه ریزی شود که تا قبل از خواب زمان کافی برای هضم وجود داشته باشد.

۱۲- برای کنترل وزن در طی افطار و ساعات پس از آن از خوردن قند های ساده مثل زولبیا و بامیه خودداری کنید : این قندها تنها برای مدت کوتاهی قند خون شما را بالا نگه می دارد و باعث ضعف و بی حالی تان می شود.

۱۳- حجم غذای افطار باید بسیار کم باشد : رعایت این اصل کمک میکند تا افطاری قبل از شام خوردن از معده خارج شده و امکان شام خوردن بدون اثر مضر جانبی وجود داشته باشد.

۱۴- با آرامش افطار و سحری را میل کنید : رعایت این اصل در تأمین سلامتی دستگاه گوارش مؤثر است و سبب کاهش وزن می شود.

۱۵- خوردن آش رشته و حلیم پر چرب در ماه رمضان اکیدا ممنوع : بسیاری از افراد در ماه رمضان آش رشته و یا حلیم مصرف می کنند مصرف حلیم اگربیش از حد روغن نداشته باشد، مشکلی ندارد اما حلیم با روغن فراوان معده را دچار مشکل خواهد کرد. همچنین در ماه رمضان باید از خوردن آش هایی که حبوبات و رشته زیاد دارند مانند آش رشته، خودداری کرد زیرا ممکن است معده را اذیت کند.

۱۶ – برنج را حذف نکنید : غذاهای انرژی بخش مانند برنج سبب کاهش وزن در ماه رمضان نمی شود. آنچه در ماه رمضان موجب چاقی می شود کاهش فعالیت های فیزیکی و عدم سوخت و ساز انرژی های ذخیره شده در بدن است بنابراین روزه داران با کنترل میزان خواب و انجام فعالیت های بدنی، در کنار رعایت تغذیه می توانند وزن خود را کنترل و کاهش دهند.

۱۷- دور نوشیدنی های ادار آور را خط بکشید : بخاطر داشته باشید که نوشیدنی های کافئین دار همچون قهوه یا چای سیاه در شمارش بالا حساب نخواهند شد. اصلا بهتر است در کل دور نوشیدنی های ادرار آور را خط بکشید. در عوض، چای های گیاهی، یک جایگزین بی نظیر برای آب خواهند بود، و برای دستگاه گوارشتان هم مفید خواهند بود.

۵/۵ - (۲ امتیاز)
این متن را به اشتراک بگذارید